Jdi na obsah Jdi na menu

 


Lymfatické masáže

26. 4. 2010

Lymfatický systém (mízní systém) je tvořen lymfatickými uzlinami a lymfatickými cévami, ve kterých cirkuluje míza (lymfa), jejímž úkolem je odvádět 10% tkáňové tekutiny zpět do krevního oběhu. Mízní uzliny jsou filtrem, který odstraňuje z mízy bakterie, odumřelé a abnormální buňky.Lymfatický systém je jednosměrný drenážní systém, který má vlastní síť, jejímž prostřednictvím zajišťuje transport tekutin a látek v nich obsažených, zejména proteinů pocházejících z tělesných tkání.

Manuální lymfodrenáž (MLD) se zaměřuje na lymfatický systém, provádí se velmi malým tlakem a speciálními lymfodrenážními hmaty, pomalou frekvencí hmatů. Lymfodrenáž má za cíl povzbudit lymfomotoriku a zlepšit odtok lymfy. Při masáži se nepouživájí žádné olejíčky.

Po masáži se můžete cítit unaveni, dostavuje se častější močení. Je důležité udržovat správný pitný režim, aby došlo k výraznější a lepší očistě těla. Pro správný účinek masáže při odstranění problému po konzultaci s masérem je nuná návštěva nejlépe 2x týdně po dobu 5 týdnů. Po- té 1x za 3 týdny.



Lymfodrenáž ma tyto účinky:

zrychlení toku lymfy v organizmu a tím odvod škodlivých látek z těla – pomoc při akné
vyprazdňování tukových buněk – co má za následek snižování hmotnosti , odstraňování celulity a zlepšení kvality kůže
zmenšení otoků
zvýšení imunity – můžeme odstranit nachlazení, alergie
urychleného vstřebávání hematomů – po úrazech
uvolnění a relaxaci organizmu

Po amputaci prsu jako prevence nebo léčba vznikajicích otoku, nutný předpis lékaře s vyloučením možného rozsevu rakoviny lymfatickými cestami

Kosmetické vyhlazení vrásek

Zmenšení dvojité brady



Kontraindikace

Těhotenství

Rakovina

Virové a bakteriální onemocnění

Glaukom

Akutní zánětlivá onemocnění kůže a podkoží (erysipel - růže)

Akutní zánět žil